23 Kasım 2009 Pazartesi

Küçük Güzeldir..


Küçük güzeldir. Doğru... Narin ve kırılgandır çünkü. Hele de yavrumun yavrusuysa daha da güzeldir.
Henüz cinsiyetini bile bilmediğim bu bebişi şimdiden çok seviyorum.. Ve "Sakın acele etme" diyorum. Annenin göbüşünde iyice büyü, geliş, öyle gel.. Tamam mı canım?
Canım benim, bugün senin fotografını gördüm. İkinci kez habersiz çekilmiş fotografını. Aynı oğluma benzettim, biliyor musun? Ve... Şöyle düşündüm: "İlk gözağrımın, ilk gözağrısı, iyi ki geliyorsun; iyi ki varsın, doğuştan fanatiğim benim..."

15 Kasım 2009 Pazar

Beklemek Güzeldir


Beklemek güzeldir... Bu bekleme sonunda emelimize kavuşacaksak... Beklemek güzeldir... Sabrımızın nihayetinde beklentimiz gerçekleşecekse... Bazen bir hastane ya da yoğun bakım ünitesi kapısıdır bekleme yeriniz.....Bazen bir asker yolu... Kimi kez de uzun zamandır görmediğiniz yüzüne, sesine özlem duyduğunuz birisidir beklenen... Acı olan bekleme süresidir. Sizi yorar,tüketir.. Beklentinizin gerçekleşeceğine dair bir umudunuz varsa şayet o uzun süreci göze alırsınız. Çünkü, umut yüreğimizde her daim çiçek açan bir ağaç gibidir. Ne yaprağını döker bu ağaç,ne çiçeğini... Dört mevsim biteviye açar,durur.. Gelecek olan kişiyi ya da gerçekleşmesini istediğimiz olayı beklerken yanımızda bize destek olan birileri varsa, bu insafsız sürece katlanmak kolaylaşır. Aynen bu resimde olduğu gibi. Eğer yanında yoldaşı kedisi olmasaydı,bu kız böylesine umutla yaslanır mıydı pencereye?...
(Resim: http://soundslikecornflakes.blogspot.com/)